Bra Recept .nu


Kycklingfilé med ädelostsås och potatisterrin

Kategori: Huvudrätt

Så här gör man:
Stek kycklingfiléerna och lägg i en ugnsfast form. Täck med folie och kör dom färdiga i ugnen i 225grader i ca: 20min, tills kycklingen har fått en innertemperatur på 72-75grader.


Potatisterrin:

Skiva potatisen i tunna skivor. Blanda crème fraichen och grädden, koka upp . Blanda i osten och salt och peppar och lägg i potatisskivorna. Vispa upp äggen lite lätt och blanda ner i potatisen.

Smörj muffinsformar väl med smör och häll upp potatisen . Grädda i ugnen i ca: 40-45 min i 225grader.


Ädelostsåsen:

Blanda lite utav vattnet och grädden i en kastrull med osten så den smälter. Häll i resten av vattnet och grädden och tillsätt sojan. Smaka av så den inte blir för salt. Kan ev behövas lite mera soja än det som står i receptet. Koka upp. Bir den lite för rinnig så kan det tillsättas lite maizena redning. Men det gör man efter tycke och smak, hur man vill ha sin sås.

Servera med en god sallad och ett gott rött vin till.

Smaklig måltid.


Tid: 45min
Ugnstemp: 225o



Upplagd av: Katta den 18 jun 2018 12:59:03
Senast uppdaterad: 18 jun 2018 12:59:03

Betyg:
Ingridienser Portioner:
4st Kycklingfile
Ädelostsås
1dl Vatten
3dl Grädde
1st Kvibille Gräddädelost
3msk Japansk soja
* Maizenaredning
* Salt
* Peppar
Potatisterrin
500g Potatis (mjölig)
0,5dl Créme fraiche
1,5dl Grädde
2dl Riven västerbottenost
2st Ägg
* Salt
* Peppar