Kategori: Huvudrätt
Beskrivning: Gott både som lunch och efterrätt. Enkelt att tillaga, men tar lite längre tid än pannkakor.
Så här gör man: - Smet - Vispa samman äggen och hälften av mjölken i en beredningsskål. Tillsätt vetemjöl och salt. Vispa tills smeten är jämn utan klumpar. Blanda i resten av mjölken och matfettet. - Tillagning - Bryn lite matfett i en plättlagg. Häll i ett tunt lager smet i varje plättdel och vicka pannan så smeten flyter ut ordentligt. Vänd plätten då smeten stelnat. Reglera värmen i pannan så att smeten hinner stelna rätt igenom utan att plätten blir bränd på undersidan (Hinner plätten bli bränd, sänk värmen). När plätten fått färg även på undersidan, lägg över dom på ett uppläggningsfat och täck med ett lock för att behålla värmen. Ha eventuellt i lite mer matfett i pannan och repetera tills smeten är slut. Serveras med sylt och grädde eller glass
Tid: 40min
Låg kalori Låg fetthalt Vegetarisk
Upplagd av: Fredrik den 01 mar 2015 09:58:15 Senast uppdaterad: 01 mar 2015 09:58:15