Kategori: Bakverk
Beskrivning: (Även kallad Marmorerad kaka) God och fin sockerkaka med både vanilj och chokladsmak
Så här gör man: Smörj och bröa en avlång form, ca 1,5 liter. Rör matfettet och sockret poröst. Blanda ner äggen under omrörning. Tillsätt mjölet, blandat med bakpulvret och vätskan. Lägg ungefär 1/3 av smeten i en skål och blanda ner kakaon. Smaksätt resten av smeten med vaniljsockret. Häll hälften av den ljusa smeten i formen och sedan den mörka smeten och resten av den ljusa. Dra med gaffel genom smeten så att den färdiga kakan får ett marmorerat utseende. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 1h.
Tid: 70min Ugnstemp: 175o
Låg kalori Låg fetthalt Vegetarisk
Upplagd av: Fredrik den 19 jun 2014 18:53:36 Senast uppdaterad: 21 jun 2014 23:45:12