Kategori: Huvudrätt
Beskrivning: Klassisk husmanskost som är god men lite tidskrävande. Men väl värt det.
Så här gör man: Blanda ströbröd, mjölk och grädde samt hälften av saltet och pepparn i en skål. Knäck ägget, blanda väl och låt massan stå och dra ett par minuter. Skala och finhacka eller riv löken och häll den i skålen . Tillsätt köttfärsen och blanda väl. Tillsätt successivt resten av saltet och pepparn, så att det fördelas jämnt i köttfärssmeten. Smörj en ugnsfast form och lägg i köttfärsen, forma den till en limpa. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca: 1h. Koka upp grädde, kalvfon och vatten. Tillsätt maizenaredningen och smaksätt sedan med soja för sältan och färgen och ev peppar efter smak.
Tid: 90min Ugnstemp: 175o
Låg kalori Låg fetthalt Vegetarisk
Upplagd av: Katta den 19 mar 2012 17:22:03 Senast uppdaterad: 19 mar 2012 17:22:03