Kategori: Huvudrätt
Beskrivning: Klassisk paj, som är lika god kall som varm.
Så här gör man: Pajdeg: * Skär smöret i bitar och lägg i en skål. * Tillsätt mjölet och vattnet. * Arbete ihop till en deg och låt stå i ca 30min. (Degen kan med fördel förberedas flera dagar innan och förvaras då väl täckt i kylskåpet). * Sätt på ugnen på 225°C. * Kavla ut eller tryck ut degen i en pajform på ca 30cm i diameter. * Förgrädda i ugnen i ca 10min. Fyllning: * Skär skinkan i tunna strimlor och lägg det i pajformen. * Vispa samman ägg, grädde, riven ost och kryddor och häll smeten i pajformen. * Grädda pajen i 200°C ugnsvärme i ca 30-40min eller till pajen fått en gyllenbrun färg. (Stick ner en kniv för att se om smeten stelnat). Serveras med en vanlig grönsallad.
Tid: 90min Ugnstemp: 200o
Låg kalori Låg fetthalt Vegetarisk
Upplagd av: Fredrik den 24 sep 2011 19:31:27 Senast uppdaterad: 24 sep 2011 23:38:04