Kategori: Efterrätt
Beskrivning: God till efterrätt eller som fika till kaffet. Går bra att tillsätta vilka bär man vill, tex hallon, björnbär eller jordgubbar.
Så här gör man: Pajdeg: * Blanda mjöl, socker och bakpulver. * Skär smöret i bitar och tillsätt. * Häll i vattnet. * Arbeta samman degen och låt den stå i kylskåp ca 15 min. * Sätt ugnen på 200°C. * Tryck ut halva degen i en pajform ca 18-20 cm i diameter. * Grädda den i ugnen i ca 8 min. Fyllning: * Fyll pajskalet med blåbär (och ev andra bär). * Strö över socker. * Strö och fördela resten av smuldegen i ett jämt lager över bären. * Grädda pajen i 200°C i ca 20-30 minuter mitt i ugnen. Servera med vaniljsås, grädde och eller glass!
Tid: 60min Ugnstemp: 200o
Låg kalori Låg fetthalt Vegetarisk
Upplagd av: Katta den 24 sep 2011 16:27:23 Senast uppdaterad: 24 sep 2011 16:28:07