Bra Recept .nu


Lasangett

Kategori: Huvudrätt

Beskrivning:
En enkel rätt på överblivna rester av pasta och köttfärssås.

Så här gör man:
Köttfärssås:
Hacka gul lök och bryn på den. Blanda i ett packet bacon som du klipper ner. Bryn ytterligare i några minuter. Ha sedan ner köttfärsen och stek på allt tillsammans. Sedan kryddar du den med salt, svart peppar, tomatpure och lite ketchup. Blanda ner en burk creme fraiche. Vid behov om den blir för lös så ha i lite mjöl så den tjocknar på. Låt puttra i ca 10minuter.

Ostsås:
Smält margarinet och blanda ner mjölet. Där efter häll i mjölken undan för undan och rör nog så det inte fastnar i botten tills det blir en lagom tjock vit sås. Blanda sedan ner osten. Kan kryddas med lite salt om man vill.

Koka pastan och häll upp den i en ugnsfast form. Häll sedan över köttfärssåsen. Blanda runt lite. Häll sedan över ostsåsen och blanda runt lite till. Strö över lite riven ost på gratängen och ställ in i ugnen i 200-225 grader i ca: 20-30 minuter.

Tid: 30min
Ugnstemp: 200o



Upplagd av: Katta den 06 sep 2011 17:49:15
Senast uppdaterad: 06 sep 2011 19:24:26

Betyg:
Ingridienser Portioner:
Köttfärssås
1st Gul lök
1Pkt Bacon
400g Köttfärs
2msk Tomatpure
3msk Ketchup
* Salt
* Svart peppar
Ostsås
2msk Margarin
5msk Mjöl
6dl Mjölk
* Salt
2dl Riven ost