Bra Recept .nu


Caesarsallad med stekt kycklingbröst

Kategori: Huvudrätt

Så här gör man:
Sås:
Vispa äggulorna och senapen med en elvisp. Häll i matoljan lite i taget precis som till majonnäs. Blanda i crème fraichen. Stek vitlöksklyftorna i lite olja tills de är gyllenbruna. Finhacka sardellerna och de brynta vitlöksklyftorna. Blanda ner sardellerna, vitlöken och parmesanen i majonnäsen. Smaksätt med salt, peppar och lite citronsaft.

Sallad:
Skär baconet i mindre bitar. Stek det knaprigt och låt det sedan rinna av på papper. Plocka och skölj romansalladen. Finhacka schalottenlöken.
Skär bort kanterna på brödet och dela det i tärningar. Stek brödtärningarna knapriga tillsammans med de "tillplattade" vitlöksklyftorna i smör i en stekpanna. Bryn kycklingbrösten och efterstek dom på svag värme eller baka dom färdigt i ugnen på 110 grader tills innertemperaturen är 60-62 grader.
Blanda salladen med schalottenlöken, baconet, brödkrutongerna och lite av såsen. Smaksätt med salt och peppar. Skär kycklingbrösten i bitar och lägg upp på tallrikar. Fördela salladen ovanpå.
Servera!


Ugnstemp: 110o



Upplagd av: Johan den 12 aug 2011 11:05:58
Senast uppdaterad: 30 aug 2011 20:59:19

Betyg:
Ingridienser Portioner:
4st Kycklingbröst
Sås
3st Äggulor
3dl Matolja
0,5msk Dijonsenap
1,5dl Créme fraiche (lätt)
3klyftor Vitlök
100g Sardeller
0,5dl Parmesanost (riven)
* Salt
* Peppar
* Citronsaft
Sallad
200g Bacon
* Romansallad
2klyftor Vitlök
2st Schalottenlök
4Skivor Formfranska
* Salt
* Peppar