Bra Recept .nu


Vaniljpannacotta

Kategori: Efterrätt

Beskrivning:
Klassik efterrätt

Så här gör man:
Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i 10 minuter.
Dela vaniljstången och skrapa lätt i stången så fröna också kommer ner i grädden, lägg även ner hela stången i grädden..
Koka upp grädde, socker och vaniljstången. Låt stå och dra i 10 minuter. Plocka ur vaniljstången och sila. Krama noga ur vätskan ur gelantinbladen. Rör ned dom i vaniljgrädden. Häll upp i små skålar/glas. Ställ in i kylen tills den stelnat ca:3 timmar.

Tid: 0min



Upplagd av: Katta den 11 aug 2011 18:12:03
Senast uppdaterad: 11 aug 2011 18:12:03

Betyg:
Ingridienser Portioner:
1,5st Gelantinblad
2,5dl Grädde
1st Vaniljstång
35g Strösocker