Kategori: Bakverk
Så här gör man: Riv morötterna fint. Värm mjölken till 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och slå på en del av mjölken. Rör tills jästen löst upp sig. Tillsätt resten av mjölken, smör, salt, honung, morötterna och det mesta av mjölet. Arbeta degen tills den känns smidig. Jäs under duk i ca:30 minuter. Arbeta sedan degen smidig på bakbordet och dela i 3 delar. Forma till runda bröd. Låt sedan jäsa i ca:20-30 minuter till. Pensla med uppvispat ägg och strö över solroskärnorna. Grädda i mitten av ugnen i ca:15-20 minuter. Låt sedan svalna under en duk.
Tid: 180min Ugnstemp: 225o
Låg kalori Låg fetthalt Vegetarisk
Upplagd av: Katta den 11 aug 2011 18:04:17 Senast uppdaterad: 11 aug 2011 18:05:16