Bra Recept .nu


Köttfärspaj

Kategori: Huvudrätt

Beskrivning:
Köttfärspaj för alla tillfällen

Så här gör man:
Pajdegen: Blanda pajdegen och tryck ut den i form. Låt den stå kallt i en stund. Förgrädda den i 225 grader i ca 10 minuter.

Fyllningen: fräs köttfärsen i en panna. Mosa med en gaffel så den blir smulig och grå. Salta, peppra och lägg i lök, skinka och. Rör ner tomatpuré och späd med buljong. Pressa ner vitlök och strö över en stor nypa oregano. Smaka av med lite soja. Låt det hela puttra ca 30 minuter. Vänd ner köttfärs röran i det förgräddade pajskalet. Vispa äggen med grädden och rör ner den rivna osten. Häll blandningen över köttfärs röran. Grädda i 200 grader i 20-25 minuter.


Tid: 45min



Upplagd av: Johan den 10 aug 2011 08:32:21
Senast uppdaterad: 10 aug 2011 08:32:21

Betyg:
Ingridienser Portioner:
Paj deg
150g Smör
3dl Vetemjöl
2msk Vatten
Fyllning
300g Köttfärs
1st Hackad lök (Stor)
50g Strimlad skinka
0,5dl Tomatpuré
1st Vitlöksklyfta
* Salt
* Peppar
* Oregano
2dl Buljong
* Soja
2st Ägg
1dl Vispgrädde
200g Parmesanost (riven)